| Tytuł: | siwe włosy |
| Autor: | blanka 14.3.2011, 09:19 |
| Witam Mam 22 lata, mam bardzo dużo stresu, ciągłe bóle głowy, zmęczenie i doszły do tego pojawiające się siwe włosy kolejne zmartwienie... co polecacie na to wszystko? | |
| Autor: | dominika 14.3.2011, 13:30 |
| Mam dokładnie tak samo jak Ty, i także mam 22 lata, teraz chciałam powrócić do swojego naturalnego koloru włosów i się załamałam bo większość jest siwych. To chyba od stresów, przynajmniej u mnie, bo o włosy dbam nadzwyczajnie i wciąż łykam jakieś witaminy... Do tego wszystkiego mam okropne bóle głowy co to wszystko znaczy?? | |
| Autor: | basia 15.3.2011, 12:55 |
| na bóle głowy polecam pyralginę ona jest dobra, a co do włosów to chyba trzeba na nowo farbować | |
| Autor: | Andżelika 18.3.2011, 09:02 |
| siwienie może być wynikiem stresu, ale bardzo często jest to \"genetycznie zakodowane\" i pozostaje tylko farbowanie włosów. Na bóle głowy również polecam Pyralginę a na stres wczasy- urlop, laba, relax przede wszystkim :D | |
| Autor: | daria 21.3.2011, 08:17 |
| teraz to tylko zainwestowanie w dobrą farbę do włosów, która pokrywa siwe włosy | |
| Autor: | klaudia 21.3.2011, 11:43 |
| no tak bo co teraz nam zostało tylko dobre farby do włosów ehhh | |
Pielęgnacja włosów
Pielęgnacja włosów jest bardzo ważna dla każdej kobiety. Obecnie na rynku kosmetycznym dostępnych jest wiele środków służących do pielęgnacji oraz stylizacji włosów: maseczki, szampony, odżywki, pianki, kremy, spraye, lakiery, żele itd. Ważne, by odpowiednio dostosować kosmetyki do rodzaju włosów, a będzie to zależało od ich struktury, rodzaju (grube, cienkie, kręcone, proste, rzadkie włosy) i ogólnej kondycji.
Pasemka są ozdobą fryzury, podkreślają rysy twarzy i sprawiają, że staje się wyraźniejsza. To delikatne, barwne paski różnej grubości wykonane na włosach. Kolor pasemek zależy od tego, jaki efekt chcemy uzyskać (różne kolory lub np. tylko dwa wybrane). Nie musimy też od razu decydować się na radykalną zmianę fryzury, kolorowe pasma można do włosów dopiąć (w postaci sztucznych włosów).
Proste włosy
Nawet kobiety, które z natury mają włosy proste i chcą by pozostały one w takim nienagannym ładzie, nie poprzestają na myciu ich i suszeniu. Choć do wygładzenia włosów nie muszą używać prostownicy, stosują odpowiednie balsamy, serum lub płynny jedwab, poczym stylizują fryzurę za pomocą grubej, okrągłej szczotki. Kobiety, które na razie fantazjują na temat stylizacji prostych włosów, muszą poświęcić nieco więcej wysiłku.